Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 80,45%
2 Ryby 199,28%
3 Mléko 43,58%
4 Mléčné výrobky 141,24%
5 Tuky 47,05%
6 Cukr 42,96%
7 Zelenina 63,05%
8 Ovoce 44,95%
9 Brambory 77,12%
10 Luštěniny 77,69%

Všechny měsíce:

2014: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2015: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.01.03.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů