Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 93,89%
2 Ryby 71,98%
3 Mléko 72,34%
4 Mléčné výrobky 124,41%
5 Tuky 84,34%
6 Cukr 103,11%
7 Zelenina 121,77%
8 Ovoce 292,37%
9 Brambory 91,83%
10 Luštěniny 65,14%

Všechny měsíce:

2014: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2015: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII

Připraveno programem "Jídelna" verze 20.02.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů