Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 95,74%
2 Ryby 114,27%
3 Mléko 93,65%
4 Mléčné výrobky 133,32%
5 Tuky 73,35%
6 Cukr 24,38%
7 Zelenina 137,74%
8 Ovoce 94,10%
9 Brambory 75,79%
10 Luštěniny 135,66%

Všechny měsíce:

2014: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2015: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX

Připraveno programem "Jídelna" verze 21.02.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů