Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 120,13%
2 Ryby 133,26%
3 Mléko 85,50%
4 Mléčné výrobky 116,84%
5 Tuky 58,11%
6 Cukr 60,02%
7 Zelenina 141,63%
8 Ovoce 131,80%
9 Brambory 80,37%
10 Luštěniny 94,83%

Všechny měsíce:

2014: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2015: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI

Připraveno programem "Jídelna" verze 21.02.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů