Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 80,44%
2 Ryby 44,45%
3 Mléko 72,92%
4 Mléčné výrobky 79,20%
5 Tuky 54,10%
6 Cukr 41,26%
7 Zelenina 93,28%
8 Ovoce 106,62%
9 Brambory 63,45%
10 Luštěniny 64,25%

Všechny měsíce:

2014: I II III
2015: XII
2016: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI IX X

Připraveno programem "Jídelna" verze 18.19.14.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů