Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 95,60%
2 Ryby 88,03%
3 Mléko 75,40%
4 Mléčné výrobky 71,10%
5 Tuky 61,37%
6 Cukr 42,66%
7 Zelenina 106,34%
8 Ovoce 117,25%
9 Brambory 75,82%
10 Luštěniny 94,27%

Všechny měsíce:

2014: I II III
2015: XII
2016: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2018: I II III

Připraveno programem "Jídelna" verze 15.18.01 - Barda SW, HW, s. r. o..

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů