Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 102,96%
2 Ryby 135,74%
3 Mléko 82,12%
4 Mléčné výrobky 61,64%
5 Tuky 100,35%
6 Cukr 27,14%
7 Zelenina 136,78%
8 Ovoce 100,96%
9 Brambory 76,74%
10 Luštěniny 97,11%

Všechny měsíce:

2014: I II III
2015: XII
2016: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII

Připraveno programem "Jídelna" verze 15.18.01 - Barda SW, HW, s. r. o..

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů