Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 99,68%
2 Ryby 76,72%
3 Mléko 84,56%
4 Mléčné výrobky 72,02%
5 Tuky 74,52%
6 Cukr 47,52%
7 Zelenina 103,73%
8 Ovoce 143,79%
9 Brambory 69,62%
10 Luštěniny 83,98%

Všechny měsíce:

2014: I II III
2015: XII
2016: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X

Připraveno programem "Jídelna" verze 15.18.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů