Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 76,27% |
2 | Ryby | 3 842,93% |
3 | Mléko | 46,34% |
4 | Mléčné výrobky | 148,46% |
5 | Tuky | 53,78% |
6 | Cukr | 68,18% |
7 | Zelenina | 58,67% |
8 | Ovoce | 91,98% |
9 | Brambory | 58,37% |
10 | Luštěniny | 82,49% |
Všechny měsíce:
2014: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2015: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2016: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2017: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2018: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2019: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2020: | I | II | III | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | ||
2021: | I | II | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | ||
2022: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2023: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2024: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2025: | I |