Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 90,87%
2 Ryby 61,63%
3 Mléko 27,56%
4 Mléčné výrobky 362,63%
5 Tuky 80,17%
6 Cukr 39,46%
7 Zelenina 107,55%
8 Ovoce 105,91%
9 Brambory 45,29%
10 Luštěniny 61,32%

Všechny měsíce:

2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VII VIII

Připraveno programem "Jídelna" verze 22.02.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů