Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 39,08% |
2 | Ryby | 64,46% |
3 | Mléko | 38,62% |
4 | Mléčné výrobky | 39,09% |
5 | Tuky | 52,54% |
6 | Cukr | 15,58% |
7 | Zelenina | 51,69% |
8 | Ovoce | 44,24% |
9 | Brambory | 60,44% |
10 | Luštěniny | 38,10% |