Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 79,65%
2 Ryby 46,44%
3 Mléko 77,93%
4 Mléčné výrobky 123,89%
5 Tuky 59,20%
6 Cukr 26,60%
7 Zelenina 84,07%
8 Ovoce 112,43%
9 Brambory 76,98%
10 Luštěniny 59,49%

Všechny měsíce:

2014: I II III
2015: XII
2016: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI IX X XI XII
2020: I II III V VI VII VIII IX X XI XII
2021: I II III IV V VI VII VIII IX

Připraveno programem "Jídelna" verze 21.05.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů