Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 1 657,40%
2 Ryby 36,31%
3 Mléko 259,02%
4 Mléčné výrobky 168,52%
5 Tuky 1 988,38%
6 Cukr 950,32%
7 Zelenina 1 414,30%
8 Ovoce 863,52%
9 Brambory 1 917,91%
10 Luštěniny 1 273,89%

Všechny měsíce:

2015: IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII

Připraveno programem "Jídelna" verze 17.19.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů