Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 69,14%
2 Ryby 92,91%
3 Mléko 66,95%
4 Mléčné výrobky 86,35%
5 Tuky 57,12%
6 Cukr 59,78%
7 Zelenina 99,40%
8 Ovoce 78,15%
9 Brambory 80,70%
10 Luštěniny 83,00%

Všechny měsíce:

2022: VII VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2025: I II III IV V

Připraveno programem "Jídelna" verze 25.03.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů