Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 81,20%
2 Ryby 97,70%
3 Mléko 81,30%
4 Mléčné výrobky 59,04%
5 Tuky 78,02%
6 Cukr 79,05%
7 Zelenina 89,26%
8 Ovoce 123,28%
9 Brambory 78,59%
10 Luštěniny 95,66%

Všechny měsíce:

2022: VII VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2025: I II III IV V VI VII VIII IX X XI

Připraveno programem "Jídelna" verze 25.03.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů