Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 78,26%
2 Ryby 91,73%
3 Mléko 78,53%
4 Mléčné výrobky 72,88%
5 Tuky 56,61%
6 Cukr 83,88%
7 Zelenina 104,84%
8 Ovoce 98,97%
9 Brambory 92,50%
10 Luštěniny 94,72%

Všechny měsíce:

2022: VII VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III

Připraveno programem "Jídelna" verze 23.09.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů