Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 106,90% |
| 2 | Ryby | 92,37% |
| 3 | Mléko | 94,20% |
| 4 | Mléčné výrobky | 112,95% |
| 5 | Tuky | 84,89% |
| 6 | Cukr | 78,84% |
| 7 | Zelenina | 122,72% |
| 8 | Ovoce | 98,35% |
| 9 | Brambory | 104,30% |
| 10 | Luštěniny | 91,56% |
Všechny měsíce:
| 2013: | IX | X | XI | XII | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 2014: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
| 2015: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2016: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2017: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2018: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2019: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2020: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
| 2021: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2022: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
| 2023: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2024: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
| 2025: | I | II | III | IV | V | VI | IX |