Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 101,75%
2 Ryby 97,92%
3 Mléko 84,29%
4 Mléčné výrobky 108,40%
5 Tuky 77,46%
6 Cukr 57,28%
7 Zelenina 106,03%
8 Ovoce 102,61%
9 Brambory 116,10%
10 Luštěniny 94,97%

Všechny měsíce:

2013: IX X XI XII
2014: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI IX X XI XII
2017: I II III IV V VI IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX X XI XII
2019: I

Připraveno programem "Jídelna" verze 17.18.06.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů