Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno | 
|---|---|---|
| 1 | Maso | 108,66% | 
| 2 | Ryby | 111,35% | 
| 3 | Mléko | 75,04% | 
| 4 | Mléčné výrobky | 95,23% | 
| 5 | Tuky | 107,01% | 
| 6 | Cukr | 75,69% | 
| 7 | Zelenina | 152,39% | 
| 8 | Ovoce | 102,00% | 
| 9 | Brambory | 120,92% | 
| 10 | Luštěniny | 122,70% |