Receptura převzata z:
Základní škola a mateřská škola Koloděje
,
množství určeno pro: 10 osob
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
hovězí přední b.k. |
700 g
|
800 g
|
900 g
|
900 g
|
tuk |
60 g
|
70 g
|
80 g
|
80 g
|
cibule |
100 g
|
110 g
|
120 g
|
120 g
|
paprika sladká |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
rajčatový protlak |
10 g
|
15 g
|
20 g
|
20 g
|
mouka hladká |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
50 g
|
slanina |
20 g
|
30 g
|
40 g
|
40 g
|
párky |
40 g
|
50 g
|
60 g
|
60 g
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na kostky. Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, maso osmažíme, podlijeme vodou a udusíme. Měkké maso vyjmeme, šťavu vydusíme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme, provaříme a přecedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozškvaříme, osmažíme na ní párky nakrájené na kolečka, přidáme do šťávy a krátce povaříme.