Receptura převzata z:
Mateřská škola Bruntál, Komenského 7
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1a
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
vepřová kýta |
700 g
|
800 g
|
900 g
|
900 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
mouka hladká |
20 g
|
30 g
|
40 g
|
40 g
|
olej |
50 g
|
55 g
|
60 g
|
60 g
|
cibule |
70 g
|
80 g
|
90 g
|
90 g
|
pepř |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Maso omyjeme, narkájíme na řízky, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, obalíme v mouce a zprudka opečme na části oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na zbylém oleji, přidáme opečené řízky, podlijeme vodou a udusíme. měkké řízky vyjmeme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme zbytkem mouky, osmažíme, rozředíme, rozšleháme a dobře provaříme. Nakonec přidáme syrové máslo.