Receptura převzata z:
Mateřská škola Bruntál, Komenského 7
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1a
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
hovězí přední b.k. |
700 g
|
800 g
|
900 g
|
900 g
|
olej |
60 g
|
70 g
|
80 g
|
80 g
|
cibule |
70 g
|
80 g
|
90 g
|
90 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
pepř |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
mouka hladká |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
50 g
|
rajčatový protlak |
60 g
|
70 g
|
80 g
|
80 g
|
papriky |
240 g
|
280 g
|
320 g
|
320 g
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme, osmažíme na 2/3 oleje dorůžova, přidáme maso, osolíme, opečeme, podlijeme vodou a udusíme. Měkké maso vyjmeme. Šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, zalijem evodou, orzšleháme a provaříme. Paprikové lusky zbavíme jadřinců, nakrájíme na nudličky, společně s rajčatovým protlakem osmahneme nazbývajícím oleji, přidáme do přecezené šťávy a povaříme.