Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 89,89%
2 Ryby 96,63%
3 Mléko 83,66%
4 Mléčné výrobky 104,68%
5 Tuky 57,28%
6 Cukr 69,58%
7 Zelenina 85,50%
8 Ovoce 55,15%
9 Brambory 85,82%
10 Luštěniny 61,74%

Všechny měsíce:

2022: III IV V VI IX X XI XII
2023: I II III IV V VI IX X XI XII
2024: I II III

Připraveno programem "Jídelna" verze 23.24.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů