Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 87,73%
2 Ryby 131,19%
3 Mléko 68,74%
4 Mléčné výrobky 75,26%
5 Tuky 113,17%
6 Cukr 41,31%
7 Zelenina 158,19%
8 Ovoce 105,72%
9 Brambory 81,64%
10 Luštěniny 127,81%

Všechny měsíce:

2020: VIII IX X XI XII
2021: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.01.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů