Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 30,98%
2 Ryby 41,07%
3 Mléko 78,10%
4 Mléčné výrobky 108,30%
5 Tuky 51,73%
6 Cukr 100,53%
7 Zelenina 36,04%
8 Ovoce 96,83%
9 Brambory 30,72%
10 Luštěniny 36,18%

Všechny měsíce:

2020: VI VII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III

Připraveno programem "Jídelna" verze 23.24.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů