Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 92,98%
2 Ryby 10,95%
3 Mléko 90,13%
4 Mléčné výrobky 77,94%
5 Tuky 71,09%
6 Cukr 83,57%
7 Zelenina 109,98%
8 Ovoce 150,99%
9 Brambory 111,62%
10 Luštěniny 153,33%

Všechny měsíce:

2017: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII VIII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII VIII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.01.03.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů