Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 69,82%
2 Ryby 89,24%
3 Mléko 64,33%
4 Mléčné výrobky 100,21%
5 Tuky 83,72%
6 Cukr 91,60%
7 Zelenina 76,88%
8 Ovoce 70,12%
9 Brambory 48,66%
10 Luštěniny 102,13%

Všechny měsíce:

2020: I II III V VI IX X XI XII
2021: I II IV V VI IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I

Připraveno programem "Jídelna" verze 23.24.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů