Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 79,23% |
2 | Ryby | 145,73% |
3 | Mléko | 93,07% |
4 | Mléčné výrobky | 107,56% |
5 | Tuky | 103,86% |
6 | Cukr | 72,71% |
7 | Zelenina | 108,18% |
8 | Ovoce | 65,84% |
9 | Brambory | 78,54% |
10 | Luštěniny | 75,13% |