Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 109,35%
2 Ryby 58,63%
3 Mléko 46,88%
4 Mléčné výrobky 47,16%
5 Tuky 53,98%
6 Cukr 52,30%
7 Zelenina 85,10%
8 Ovoce 88,20%
9 Brambory 81,51%
10 Luštěniny 43,65%

Všechny měsíce:

2015: VI VII VIII IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2017: I III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2018: I III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2020: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VIII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2024: I II III IV

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.01.03.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů