Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 116,00%
2 Ryby 55,33%
3 Mléko 56,65%
4 Mléčné výrobky 22,21%
5 Tuky 55,53%
6 Cukr 64,68%
7 Zelenina 65,84%
8 Ovoce 69,96%
9 Brambory 72,89%
10 Luštěniny 48,29%

Všechny měsíce:

2012: I II III IV V VI IX X XI XII
2013: I II III IV V VI IX X XI XII
2014: I II III IV V VI IX X XI XII
2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI IX X XI XII
2017: I II III IV V VI IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX X XI XII
2019: I II III IV V VI IX X XI XII
2020: I II III V VI IX X XI XII
2021: I II III IV V VI

Připraveno programem "Jídelna" verze 20.21.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů