Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 134,25%
2 Ryby 47,98%
3 Mléko 60,59%
4 Mléčné výrobky 85,56%
5 Tuky 89,78%
6 Cukr 69,60%
7 Zelenina 56,81%
8 Ovoce 54,05%
9 Brambory 57,40%
10 Luštěniny 51,17%

Všechny měsíce:

2012: I II III IV V VI IX X XI XII
2013: I II III IV V VI IX X XI XII
2014: I II III IV V VI IX X XI XII
2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI IX X XI XII
2017: I II III IV V VI IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX X XI XII
2019: I II III IV V VI IX X XI XII
2020: I II III V VI IX X XI XII
2021: I II III IV V VI

Připraveno programem "Jídelna" verze 20.21.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů