Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 73,56%
2 Ryby 57,71%
3 Mléko 65,17%
4 Mléčné výrobky 91,00%
5 Tuky 85,46%
6 Cukr 64,76%
7 Zelenina 167,84%
8 Ovoce 78,91%
9 Brambory 70,72%
10 Luštěniny 90,34%

Všechny měsíce:

2014: V VI IX X XI XII
2015: I II
2023: III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2025: I II III IV V

Připraveno programem "Jídelna" verze 25.03.07.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů