Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 65,86%
2 Ryby 69,59%
3 Mléko 56,30%
4 Mléčné výrobky 139,04%
5 Tuky 74,99%
6 Cukr 62,68%
7 Zelenina 148,95%
8 Ovoce 90,52%
9 Brambory 67,04%
10 Luštěniny 67,40%

Všechny měsíce:

2014: V VI IX X XI XII
2015: I II
2023: III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2025: I II III IV V

Připraveno programem "Jídelna" verze 25.03.07.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů