Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 59,46%
2 Ryby 95,70%
3 Mléko 56,40%
4 Mléčné výrobky 95,50%
5 Tuky 216,75%
6 Cukr 145,33%
7 Zelenina 104,17%
8 Ovoce 114,28%
9 Brambory 92,14%
10 Luštěniny 313,06%

Všechny měsíce:

2014: V VI IX X XI XII
2015: I II
2023: III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2025: I II III IV V

Připraveno programem "Jídelna" verze 25.03.07.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů