Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 88,28% |
| 2 | Ryby | 51,17% |
| 3 | Mléko | 51,77% |
| 4 | Mléčné výrobky | 33,09% |
| 5 | Tuky | 56,94% |
| 6 | Cukr | 78,48% |
| 7 | Zelenina | 186,62% |
| 8 | Ovoce | 128,96% |
| 9 | Brambory | 94,22% |
| 10 | Luštěniny | 119,61% |