Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 64,93% |
| 2 | Ryby | 39,54% |
| 3 | Mléko | 53,12% |
| 4 | Mléčné výrobky | 56,23% |
| 5 | Tuky | 66,43% |
| 6 | Cukr | 63,74% |
| 7 | Zelenina | 135,96% |
| 8 | Ovoce | 62,05% |
| 9 | Brambory | 109,83% |
| 10 | Luštěniny | 90,24% |