Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 112,49% |
| 2 | Ryby | 115,59% |
| 3 | Mléko | 44,30% |
| 4 | Mléčné výrobky | 137,87% |
| 5 | Tuky | 34,90% |
| 6 | Cukr | 14,95% |
| 7 | Zelenina | 129,92% |
| 8 | Ovoce | 74,48% |
| 9 | Brambory | 111,51% |
| 10 | Luštěniny | 96,48% |
Všechny měsíce:
| 2011: | VI | VIII | IX | X | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 2012: | II | III | V | IX | X | |||||||
| 2013: | II | III | IV | VIII | IX | X | XI | XII | ||||
| 2014: | I | II | III | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | ||
| 2015: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
| 2016: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
| 2017: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
| 2018: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
| 2019: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
| 2020: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
| 2021: | I | II | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | ||
| 2022: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
| 2023: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
| 2024: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
| 2025: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX |