Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 99,66%
2 Ryby 77,74%
3 Mléko 93,80%
4 Mléčné výrobky 101,84%
5 Tuky 70,54%
6 Cukr 20,79%
7 Zelenina 90,46%
8 Ovoce 100,11%
9 Brambory 118,81%
10 Luštěniny 123,25%

Všechny měsíce:

2011: IV V VI IX X XI XII
2012: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2013: I II III IV V VI IX X XI XII
2014: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2015: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI IX X XI XII
2025: I II III IV

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.25.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů