Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 116,32% |
| 2 | Ryby | 118,56% |
| 3 | Mléko | 90,72% |
| 4 | Mléčné výrobky | 66,05% |
| 5 | Tuky | 70,96% |
| 6 | Cukr | 20,82% |
| 7 | Zelenina | 99,62% |
| 8 | Ovoce | 78,41% |
| 9 | Brambory | 78,30% |
| 10 | Luštěniny | 80,27% |