Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 111,51% |
| 2 | Ryby | 111,99% |
| 3 | Mléko | 93,17% |
| 4 | Mléčné výrobky | 80,22% |
| 5 | Tuky | 74,86% |
| 6 | Cukr | 31,55% |
| 7 | Zelenina | 88,69% |
| 8 | Ovoce | 94,19% |
| 9 | Brambory | 86,39% |
| 10 | Luštěniny | 102,66% |