Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 92,28%
2 Ryby 165,25%
3 Mléko 64,69%
4 Mléčné výrobky 80,29%
5 Tuky 65,46%
6 Cukr 27,96%
7 Zelenina 107,41%
8 Ovoce 91,63%
9 Brambory 92,46%
10 Luštěniny 85,83%

Všechny měsíce:

2018: X XI XII
2019: I II III IV V VI IX X XI XII
2020: I II III V VI IX X XI XII
2021: I II III IV V X XI XII
2022: I II III IV V VI IX X XI XII
2023: I II III IV V VI IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2025: I II III IV

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.25.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů