Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 100,99%
2 Ryby 134,06%
3 Mléko 71,10%
4 Mléčné výrobky 60,55%
5 Tuky 65,40%
6 Cukr 29,59%
7 Zelenina 122,72%
8 Ovoce 84,21%
9 Brambory 67,04%
10 Luštěniny 125,38%

Všechny měsíce:

2018: X XI XII
2019: I II III IV V VI IX X XI XII
2020: I II III V VI IX X XI XII
2021: I II III IV V X XI XII
2022: I II III IV V VI IX X XI XII
2023: I II III IV V VI IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2025: I II III IV

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.25.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů