Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 92,87% |
| 2 | Ryby | 96,09% |
| 3 | Mléko | 87,65% |
| 4 | Mléčné výrobky | 122,91% |
| 5 | Tuky | 79,50% |
| 6 | Cukr | 82,03% |
| 7 | Zelenina | 89,63% |
| 8 | Ovoce | 143,77% |
| 9 | Brambory | 112,14% |
| 10 | Luštěniny | 55,31% |