Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 96,45% |
| 2 | Ryby | 118,39% |
| 3 | Mléko | 58,32% |
| 4 | Mléčné výrobky | 58,21% |
| 5 | Tuky | 93,60% |
| 6 | Cukr | 36,58% |
| 7 | Zelenina | 134,49% |
| 8 | Ovoce | 75,68% |
| 9 | Brambory | 82,31% |
| 10 | Luštěniny | 64,01% |