Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 85,66% |
| 2 | Ryby | 85,55% |
| 3 | Mléko | 107,37% |
| 4 | Mléčné výrobky | 122,86% |
| 5 | Tuky | 79,61% |
| 6 | Cukr | 83,03% |
| 7 | Zelenina | 106,89% |
| 8 | Ovoce | 147,09% |
| 9 | Brambory | 124,90% |
| 10 | Luštěniny | 84,23% |