Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 92,71%
2 Ryby 86,14%
3 Mléko 78,55%
4 Mléčné výrobky 100,50%
5 Tuky 75,43%
6 Cukr 75,15%
7 Zelenina 108,45%
8 Ovoce 90,65%
9 Brambory 99,66%
10 Luštěniny 82,21%

Všechny měsíce:

2024: I II IV V VI VII XI XII
2025: I III

Připraveno programem "Jídelna" verze 25.03.07.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů