Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 79,89% |
2 | Ryby | 76,25% |
3 | Mléko | 82,18% |
4 | Mléčné výrobky | 82,53% |
5 | Tuky | 119,49% |
6 | Cukr | 100,18% |
7 | Zelenina | 100,05% |
8 | Ovoce | 174,74% |
9 | Brambory | 117,79% |
10 | Luštěniny | 63,29% |
Všechny měsíce:
2014: | V | IX | XI | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2015: | I | II | III | IV | V | IX | X | XI | XII | |||
2016: | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |||||
2017: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2018: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2019: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2020: | I | II | III | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | ||
2021: | I | II | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | ||
2022: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2023: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII |