Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 88,19%
2 Ryby 53,96%
3 Mléko 77,66%
4 Mléčné výrobky 60,16%
5 Tuky 139,96%
6 Cukr 70,12%
7 Zelenina 132,43%
8 Ovoce 59,68%
9 Brambory 185,94%
10 Luštěniny 73,98%

Všechny měsíce:

2014: V IX XI
2015: I II III IV V IX X XI XII
2016: V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII

Připraveno programem "Jídelna" verze 23.01.01.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů