Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 78,46% |
| 2 | Ryby | 87,61% |
| 3 | Mléko | 101,62% |
| 4 | Mléčné výrobky | 129,93% |
| 5 | Tuky | 90,23% |
| 6 | Cukr | 42,86% |
| 7 | Zelenina | 107,02% |
| 8 | Ovoce | 124,05% |
| 9 | Brambory | 127,39% |
| 10 | Luštěniny | 108,86% |