Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 88,66%
2 Ryby 100,28%
3 Mléko 56,62%
4 Mléčné výrobky 68,79%
5 Tuky 95,28%
6 Cukr 29,05%
7 Zelenina 113,71%
8 Ovoce 50,30%
9 Brambory 90,43%
10 Luštěniny 82,86%

Všechny měsíce:

2023: III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2025: I II III IV V VI VII VIII IX X XI

Připraveno programem "Jídelna" verze 25.06.02.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů