Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno |
|---|---|---|
| 1 | Maso | 83,37% |
| 2 | Ryby | 25,69% |
| 3 | Mléko | 71,36% |
| 4 | Mléčné výrobky | 69,55% |
| 5 | Tuky | 110,33% |
| 6 | Cukr | 43,84% |
| 7 | Zelenina | 92,93% |
| 8 | Ovoce | 58,13% |
| 9 | Brambory | 77,90% |
| 10 | Luštěniny | 121,56% |