Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
| # | Kategorie | Splněno | 
|---|---|---|
| 1 | Maso | 91,68% | 
| 2 | Ryby | 94,22% | 
| 3 | Mléko | 92,15% | 
| 4 | Mléčné výrobky | 113,98% | 
| 5 | Tuky | 83,41% | 
| 6 | Cukr | 77,22% | 
| 7 | Zelenina | 116,18% | 
| 8 | Ovoce | 99,85% | 
| 9 | Brambory | 42,57% | 
| 10 | Luštěniny | 115,13% | 
