Receptura převzata z:
Základní škola, Praha 4, Jílovská 1100
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1,
3,
7
| Přibližná hmotnost jedné porce* |
A | B | C | E |
|
180,0 g |
180,0 g |
180,0 g |
|
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
papriky |
500 g
|
600 g
|
700 g
|
700 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
olej |
70 g
|
90 g
|
110 g
|
110 g
|
cibule |
40 g
|
50 g
|
60 g
|
60 g
|
hovězí přední b.k. |
250 g
|
300 g
|
350 g
|
350 g
|
vepřová plec |
250 g
|
300 g
|
350 g
|
350 g
|
veka |
70 g
|
90 g
|
110 g
|
110 g
|
mléko |
70 g
|
90 g
|
110 g
|
110 g
|
vejce |
70 g
|
90 g
|
110 g
|
110 g
|
pažitka |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
cibule |
40 g
|
50 g
|
60 g
|
60 g
|
mouka hladká |
60 g
|
70 g
|
80 g
|
80 g
|
rajčata |
350 g
|
450 g
|
550 g
|
550 g
|
máslo |
70 g
|
80 g
|
90 g
|
90 g
|
cukr |
40 g
|
50 g
|
60 g
|
60 g
|
citróny |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
50 g
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Očištěné papriky omyjeme a naplníme náplní.
Náplň: Omyté maso umeleme zároveň s vekou namočenou v mléce, osolíme, přidáme vejce, omytou drobně nakrájenou pažitku a zamícháme.
Omáčka: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme naplněné papriky, podlijeme malým množstvím vody a udusíme. Měkké lusky vyjmeme, š´távu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla, prosáté mouky a provaříme. Přidáme omytá, narkájená rajčata (můžeme použít rajčatový protlak), povaříme a prolisujeme. Dochutíme solí, cukrem, citrónovou š´távou a zlepšíme syrovým sádlem.