Receptura převzata z:
Základní škola, Praha 4, Jílovská 1100
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1,
7
| Přibližná hmotnost jedné porce* |
A | B | C |
|
100,0 g |
110,0 g |
120,0 g |
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C |
kuřecí řízky |
800 g
|
900 g
|
1000 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
mouka hladká |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
olej |
50 g
|
55 g
|
60 g
|
máslo |
50 g
|
55 g
|
60 g
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Okraje řízků nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, opečeme na oleji. Řízky vyjmeme, přidáme poloviční dávku másla, zaprásíme zbylou moukou, osmažíme, zalijeme, rozšleháme, provaříme, přecedíme, přecedíme na opečené řízky, dusíme doměkka a nakonec přidáme syrové máslo.